sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Sunnuntai 14.9.

Sunnuntaiaamu valkeni pilvipoutaisena. Pojat kävivät ensitöikseen siirtämässä katiskan paikkaa toivoen parempaa saalista.

Aamurevittely suonlaidalla kuuluu jo rutiineihin ;)


Suski uskaltautui kameroineen noin 50 metrin päähän poroista, jotka sattumalta tapasimme automatkalla tunturihotelli Vuontispirtin parkkipaikalle.

Parkkipaikalta suuntasimme matkamme kohti Montellin Majaa.

Kaitsu ja Jalla Vuontisjärven rannalla.

Saavuimme Montellin majalle ja ihailimme upeita maisemia. Nousu kesti noin kaksi tuntia huonokuntoisilta etelänturisteilta. Retkeä varten hankitut Manmatin vetovyöt ja narut osoittautuivat toimiviksi, kädet heiluivat reippaana vartalon sivuilla ja kamerakäsi oli vapaana. Huomattavasti parempi vaihtoehto kuin fleksi tai normitalutin...

Maja on saanut nimensä Justus Montellin mukaan, joka toimi metsänhoitajana Enontekiön ja Muonion alueella 1900-luvun alussa. Innokkaana keräilijänä sekä kasvi- ja luonnontieteilijänä hän teki laajoja retkiä tuntureille. Majan hän rakennutti tutkimusretkiensä levähdyspaikaksi. Maja tuhoutui Lapin sodassa v. 1944. Raattaman ja Keräs-Siepin poromiehet rakensivat sen uudelleen v. 1966 entisen kaltaiseksi. Majan haltija on Kyrön paliskunta.

Muiden nauttiessa tulilla eväitään, me onnettomat nautimme vain maisemista. Otimme koko neljä tuntia kestävää nousua ja laskua varten evääksi viisi desilitraa vanhaa väljähtynyttä Light Fantaa. Olemmeko ensi kertaa lapissa ?? Kyllä ! Ruisleipiä ja makkaroita ei missään nimessä kannata jatkossa jättää jääkaappiin. No, reppu oli onneksi täynnä elektroniikkaa...

"Kaverikuvia"



Vuontisjärvi kuvattuna ylhäältä.
Huomenna uudet kujeet.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa upeita maisemia!
Hienoa seurata matkanne kulkua, kun omat lomat on jo pidetty kaikki ; )

Nauttikaahan ja koirille myös terkut!
MERVI

Anonyymi kirjoitti...

Nautittu on joka hetkestä, vielä kun osaisi kunnolla rauhoittua, sitä yritetään huomenna !